Vitamine A zuur (ook wel tretinoïne genoemd) staat al sinds de jaren 80 geregistreerd als effectief middel bij acne. Per toeval werd tijdens een onderzoek ontdekt dat het ingrediënt ook zeer effectief is bij huidveroudering.

Waarschijnlijk vraag je je nu af waarom we dan niet allemaal aan deze crème zitten maar Tretinoïne valt onder de geneesmiddelen en is dus alleen op recept te verkrijgen. Daarbij werkt Tretinoïne huidirriterend en moet dus langzaam opgebouwd worden. Daarnaast heb je ook nog Retinol, het zusje van tretinoïne. Cosmetica met Retinol is zonder recept te verkrijgen maar veel minder effectief dan Tretinoïne. Retinol is erg instabiel (kan slecht tegen licht en  zuurstof) en kan irriterend op de huid werken. In veel cosmetische producten komen daarom lage percentages Retinol voor om huidirritatie te voorkomen waardoor deze vitamine niet of nauwelijks zijn werk kan doen.

Nou heeft hannah een alternatief gevonden. Het Asolution serum bevat Retinoïden, oftewel esthers van volledig omgezet Retinolzuur.  Hierdoor is het Asolution serum een geavanceerd, mild en effectief alternatief voor Retinol dat de huid in meerdere opzichten aanzienlijk verbetert. De aanmaak van nieuw collageen wordt gestimuleerd en het heeft een remmende werking op de afbraak van collageen.  Het serum bestrijdt fijne lijntjes en rimpels en het zorgt voor een verbetering van de elasticiteit van de huid. Pigmentaties en huidverkleuringen verminderen en de helderheid van de huid wordt verbeterd. Daarbij werkt het ook heel goed bij verstopte poriën, een grove huidstructuur en puistjes. Asolution is daarom ook heel geschikt voor de onrustige huid en bij acne.

Je begrijpt dat ik super enthousiast ben over dit nieuwe serum. Alleen een beetje jammer dat hannah dit product niet eerder heeft ontwikkeld 😉